MENU - przykładowe menu na tydzień
Poniedziałek Schab po sztygarsku nabijany kiełbasą w sosie musztardowym, ziemniaki z koperkiem, surówka Udko drobiowe (bez kości) faszerowane pieczarkami, zapiekany żółtym serem, ziemniaki z koperkiem, surówka Kotlet serowy panierowany w sosie czosnkowym, ziemniaki z pieca, surówka Sałatka grecka Zupa pomidorowa z makaronem
Wtorek Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka Bryzol drobiowy z warzywami w sosie śmietanowym, ziemniaki z koperkiem, surówka Pierogi ruskie z cebulą Sałatka z szynką w sosie paprykowym Barszcz ukraiński
Środa Schab panierowany faszerowany pieczarkami i serem, ziemniaki z koperkiem, surówka Filet drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka Naleśniki ze szpinakiem i pomidorami, zapiekane żółtym serem Sałatka z Gyrosem z wieprzowiny w sosie czosnkowym zawijana w pszenną tortillę Zupa ogórkowa
Czwartek Kotlet mielony w sosie pieczarkowym, ziemniaki z koperkiem, surówka Tortilla z kurczakiem i warzywami w sosie arabiata Pierogi z żółtym serem i pieczarkami z cebulą Sałatka capresse Zupa fasolowa
Piątek Pieczona szynka wieprzowa w sosie chrzanowym, kluski śląskie, surówka Filet z Tilapii w sosie greckim, ryż z warzywami, surówka Spaghetti pomodoro Sałatka z grillowanym kurczakiem Kapuśniak ze słodkiej kapusty